Untitled
08 feb 2013
20-weken-echo, huisarts en fysiotherapie

Op 05 februari hebben we de 20-weken-echo gehad. Ik vond het ook deze keer weer erg spannend of alles goed zou zijn. Ik voel ons kleintje wel vaak bewegen in mijn buik, daar ben ik wel al heel blij mee. Omdat ons kleintje zo beweeglijk is, lukte het de echoscopiste niet om haar “standaard”-lijstje af te werken. Afhankelijk van welke kant ons kleintje zich liet zien, is ze kriskras door de lijst gegaan. De hersenen, het hartje (daar heeft ze in totaal 4x naar moeten kijken, voordat ze alle te beoordelen onderdelen ook daadwerkelijk heeft kunnen zien, omdat ons kleintje niet stil wilde blijven liggen), de blaas, het hoofdje, middenrif, buikholte, placenta en navelstreng waren allemaal goed. Toen ze de handjes wilde bekijken, draaide hij die steeds zo dat ze niet te zien waren, en toen de echoscopiste besloot om dan maar eerst naar het gezichtje te gaan kijken, stak ons kleintje zijn handje voor zijn gezicht.
Het lukte niet om het ruggetje helemaal te zien en daardoor konden ook de nieren niet helemaal goed opgemeten worden. Om de ligging te veranderen heeft de echoscopiste wat in mijn buik gepord en heb ik wat rond moeten lopen en wat heen en weer moeten springen, maar helaas wilde ons kleintje niet meewerken. Wat er wel te zien was van het ruggetje en de nieren, was gelukkig wel goed, maar om het helemaal goed te kunnen beoordelen, mogen we 11 februari weer terug komen voor een 2e echo in de hoop dat het ruggetje en de nieren dan wel goed te zien zijn.
Omdat ik erg veel last van mijn rug heb, ben ik na de 20-weken-echo bij de huisarts geweest. Aan het eind van de zwangerschap van Bas had ik linksonder in mijn rug af en toe pijnlijke steken en als ik op mijn rug lag, kon ik mijn linkerbeen haast niet bewegen. Bij deze zwangerschap heb ik dat al een tijdje, maar sinds gisteren krijg ik bij het lopen ook steeds een pijnscheut in mijn onderrug en vandaag heb ik het gevoel alsof ik heel hard op mijn stuitje gevallen ben en kan ik niet te lang achter elkaar zitten of staan. De huisarts heeft me doorgestuurd naar de fysiotherapeut, waar ik vrijdag terecht kan.
Op 08 februari ben ik bij de fysiotherapeut geweest voor een intake-gesprek. De pijn wordt, zoals te verwachten was, veroorzaakt doordat mijn banden door de zwangerschapshormonen verslappen, waardoor mijn bekken niet stabiel gehouden worden door de banden die daar normaal voor zorgen. Ik heb oefeningen gekregen die ik moet doen als ik pijn in mijn rug krijg en oefeningen die ik iedere dag een paar keer moet doen om mijn spieren te versterken, zodat ze de functie van de banden wat over kunnen nemen. Woensdag heb ik een vervolgafspraak.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative